Zazo,Misan!
Влез на miba.de, след това погледни долу в ляво, на 2/3 от лявата колонка пише - service - след като кликнеш излиза NEM.
По д № 800 са епохи, 803 България, 806 Германия.
Тези неща,НЕМ нормите, ги бях превел всичките 1987-1994, и публикувал респ. изнесъл като доклад по различно време на различни места.
2010 в Търново на срещата точно това ми бе дъъъъъъъъъъългата лекция от 5 минути.NEM 800 и NEM 803 Интересът клонеше към 5%, по най-оптимистични прогнози.Май само Бат Жоро, беше в крак - ...
Ще ги публикувам отново, когато ги изкопая - до месец-три.
Още тогава си бе актуализирана, сондирана с мастити български жп разбиращи.Примерно професор Тасев etc.
Има ги и на френски -в МОРОП има два официални езика - немски и френски. Ингилизкият не фърфи, защото те все се цепят и не щат да участват в каквито и да е организации европопопорейски.
Има и частични английски преводи, но те не са официални. Не знам къде обаче...
Не знам идали ще започнат поредни Пунически войни, но да им казваме на немците, на австрийците или швейцарците, какви са техните епохи си е
гъззария отвсякъде - можем да ги коментираме, но не и да им казваме ,че са сбъркали в своите официални документи - тези неща се случиха под
нашето родно небе. Дали ще ги повторим??? Не знам...
На мен ми е писнало...