TheJackal купувам от Лидл щото явно не са боклуци, ама ние Българите все слагаме всичко под общ знаменател !
Лидлските марки Парксайт, флорабес и Поуерфикс всъщност са полиценс на Немските фирми АВД, OWM, Гризли и Компернас. Патроните са Рьом и тнт ! Всичко си го пише на етикетите им !
Само ще ти кажа едно- исках да сменя Патрона на 18 волтовият им ударен верт- Компернаският. От тях има 3 броя.

Един за Брато и един за мене. Сега купих и трети за вилата. Оказа се че третият не хваща 1,5 мм свредло. А аз дупча често какво ли не с този размер, че и влакчетата даже. И на другите пишеше че почват от 2 mm, но се оказа че не си спазват спецификациите за мое щастие. Та зверски завитият патрон не се предаде- развих болта с лява резба, но до там. тия намазали от синият осигурител за болтове ползвани по спирачните системи.
Разглобих го на части-5 планетно/сателитен механизъм от зверск закалена стоман-смазан и всьо за 140 лева. Двоен шпиндел лок през първа скорост ! 4 кила усилие на затягане-40 Нм. ! Литиева батерия с клетки Самсунг и индикация.
Много лесен за ремонт и поддръжка !
Имам много инструменти на Лидл и повечето са по добри от Спаркитата които купувах преди на други цени ! от Спаркитата ми е любим 4 кг перфоратор, но и той в момента е 550 лева.
Понеже тук не е местото, а и в форум -Направи сам имаме цяла тема за този Лидл в която и аз съм сложил снимки на разглобеният верт - ето ти виж за какво иде реч !
Само да не вземеш да купуваш и ти сега че не остава за мен !
http://forum.napravisam.bg/viewtopic.php?f=57&t=47043&start=7780А това е темата в която сложих и снимки на верта.
http://forum.napravisam.bg/viewtopic.php?f=54&t=13892&start=560Оказа се че разглобен е невъзможен за отвиване, понеже блока с патрона остава цял и няма къде да се котрира. Тогава го сглобих и сега на Вилата ще го хвана на голямото менгеме. И евентуално с ударният гайковерт на компресора ще го пробвам. Но тук като напъвах чрез удари с чук по захванат шестограм в патрона-шпиндел-лока превърташе леко. Изродска работа !
А най хубавото е гаранцията, която е истинска и Европейска- 3 години, а до един месец го връщаш понеже примерно не ти отива на пижамата тази машина и тнт. Аз сменям и връщам и след този 1 месец - познават ме.

До тук единствено не съм доволен от ел резачката им за дърва- бързият механизъм за затягане се само-отпуска, но аз знаех за това от форума.

Леко е фалшив, но пак върши работа. Имам и моторна 36 тица-Хускварна за сериозна работа.
В Лидл имат доста интересни свредла- тип борчета (конуси) за ламарина и тнт на OWM, комплект за без пари покрити с Титаниев нитрид-златно седи.