Автор Тема: ПОЧЕШИЕЗИК или как да не храним с локум всяка тема!  (Прочетена 245918 пъти)

Der Hetzer

• Trade Count: (59)
  • Hero Member
  • Публикации: 1526
  • Рейтинг: 148
Re: ПОЧЕШИЕЗИК или как да не храним с локум всяка тема!
« Отговор #420 -: 10 Септември 2012, 10:45:39 »

liro4605

• Гост
  • Trade Count: (0)
« Отговор #421 -: 10 Септември 2012, 11:00:53 »
 Колко си прав само :hi:
 Аз лично възпитавам детето си така
http://vbox7.com/play:cfd601598a

XRISTO

• Trade Count: (18)
  • Hero Member
  • Публикации: 2447
  • Рейтинг: 12
  • НО - III-IV епоха,DB и DR Ловеч
« Отговор #422 -: 10 Септември 2012, 21:35:40 »
А аз - така:
http://www.youtube.com/watch?v=gV6noHEd6XE

И успявам.  :good:

Mixy

• КЖМ - България
  • Trade Count: (3)
  • Hero Member
  • Публикации: 1539
  • Рейтинг: 385
    • SCARM - българският софтуер за дизайн на релсови планове и жп макети
« Отговор #423 -: 10 Септември 2012, 23:44:08 »
А пък аз - така: http://www.youtube.com/watch?v=dmQZ13NVYz8.
Все още не знам доколко успявам - само на 2 годинки е и бъдещето ще покаже :yes:

Gervasii

• КЖМ - България
  • Trade Count: (1)
  • Hero Member
  • Публикации: 1734
  • Рейтинг: 40
  • НО DRG IIb епоха София
« Отговор #424 -: 11 Септември 2012, 06:47:47 »

pach

• Trade Count: (42)
  • Hero Member
  • Публикации: 12377
  • Рейтинг: 1339
  • ТТ & Н0; DR & BDZ;ep.I-III(~VI)&selfmade
    • За моделизма
« Отговор #425 -: 26 Септември 2012, 14:55:38 »

Това е мноооого подходящо ввъв връзка със заглавието на тази тема - "Почеши език или как де не храним с локум всяка тема!?".
И така, знаем за разразилите се дебати тези дни около един търговец (знаят тези които успяха да прочетат преди "благосклонната
администрация да разчисти де...) и отказа му да бъде както равнопоставен сред подобните нему,
така и поне уважителен към евентуалните си бъдещи и настоящи клиенти. В резултат се получи следния абсурд:
Цитат
Уважаеми дами и господа,
за съжаление,магазинът ни е много голям,обслужваме много тематики и нямаме практическата възможност
да дадем изчерпателна информация за всеки продукт.Горещата тема за цените в нашия магазин е информация, достъпна за всеки- на сайта на нашия многоуважаван бизнес партнъор  Store.bg-www.hobby.store.bg.
Заповядайте в магазина ни -ул. Пиротска 9,ще се убедите в голямото разнообразие от модели и аксесоари.
Обръщаме се към администраторите на форума- молим за по-голяма безпристрастност и толерантност към  нас като партнъри,колеги и търговци.
Желаем на всички успешна седмица- Тихомир

И съответно решението на благосклонната администрация:
Цитат
Благодаря на представителя на КЕПТ ЕООД за бързия и подробен отговор!

С това считаме проблема "липса на информация" за решен, като повече коментари по този въпрос няма да се толерират, а тази тема ще бъде заключена.

Пожелаваме на всички потребители на форума и жп любители добър и изгоден избор на модели от множеството търговци, предлагащи такъв тип стока на местна почва!

Vlado - админ в railwaypassion

Не разбирам тогава щом като има конкретни цени в онзи общ сайт ...какъвто е store.bg,
то тогава защо този търговец въобще поства тук. Така или иначе тук всички знаем за него,
дори някои софиянци го посещават, а за хората от другите градове той продължава да е ...световно неизвестен.
Цените не се публикуват тук, каталози също, коментарите са повече от ............... (всеки да си допълни както иска...Ванка не се ядосвай).
За разлика от него (колко много е зает да ис гледа телевизорчето в магазина) другите търговци все пак ни уважават и се стараят,
да ни насочат към точната информация...както го прави например DiecastFinds.
и така: - Защо всъщност се правят нови теми (една след друга) в които практически нищо не се казва!
В крайна сметка тук е моделистки форум, а не безплатна рекламна страница.
...макар че с поставянето си над клиентите, въпросния търговец, практически си направи супер...антиреклама!!!

Размисли на глас...за тези които искат да ги чуят... :hi:

nilfe

• Trade Count: (75)
  • Hero Member
  • Публикации: 955
  • Рейтинг: 15
  • H0 Епоха 1, 2, K.P.E.V. DRG - ВАРНА
« Отговор #426 -: 26 Септември 2012, 15:53:11 »
Цитат на: pach link=topic=3247.msg82091#msg82091 date=1348660538
Не разбирам тогава щом като има конкретни цени в онзи общ сайт ...какъвто е store.bg,
то тогава защо този търговец въобще поства тук. Така или иначе тук всички знаем за него,
дори някои софиянци го посещават, а за хората от другите градове той продължава да е ...световно неизвестен.

Пламене, не си на 100% прав, но си може би предубеден. Може да е световно неизвестен, но в България всеки, който се интересува от това хоби го знае. Аз лично съм купувал от него и съм много доволен от него. Така че, не мисля, че трябва толкова да се чопли тази тема, при положение че сме Форум за ЖП Моделизъм, а не магазин, както казваш.  :)

gregary

• Trade Count: (37)
  • Hero Member
  • Публикации: 2043
  • Рейтинг: 1437
  • SBB, BLS, RhB, DB, БДЖ
« Отговор #427 -: 10 Октомври 2012, 10:26:14 »
Робърт де Ниро пристигна снощи в БГ
Голям актъор е!  :hi:
http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=5193831

mitko0888

• Trade Count: (35)
  • Hero Member
  • Публикации: 2437
  • Рейтинг: 1036
  • H0, еп. I, II, III, IV, София
    • Снимките ми ...
« Отговор #428 -: 10 Октомври 2012, 17:21:15 »
Не знам до кога ще ги дъвчете тези цени. И при Жоро, и при Тихомир, цените са от официалния сайт на производителя, със съответната отстъпка при поръчка и предварително плащане. Естествено е всеки да ви даде отстъпка, че даже и различна, в зависимост от количеството и начина на плащане. Цените, които BaHkata показва, според мен са далече от истината ...

TheJackal

• КЖМ - България
  • Hero Member
  • Публикации: 1710
  • Рейтинг: 159
  • ТТ 1:120 III und IV Epoch DB & DR
« Отговор #429 -: 10 Октомври 2012, 17:32:44 »
mitko0888, точно за това нищихме темата. Това което казваш е така, никой не го оспорва за цените обявени на сайтовете на производителите. Идеята бе да се каже какъв е процента при еди си каква сума на плащане и дали след тази сума "той ще е моя търговец и магазин от който ще пазаря (купувам)" или парите вместо да остават в България при нашите търговци ще заминават за Германия. Също и за колко време доставят? Ти реално как би постъпил? Даваш си парите на търговеца, мотате 30 - 40 дена до доставката, а от Германско пристигат за 5 дена и цената от там продължава да е по - ниска в пъти от тези на нашите търговци дори и след като ти си плащаш транспорта и ти го носят на крака с DHL. Отдавна лично аз ги прескачам, но тъпото е, че те не искат да го проумеят, а после реват, че нямали клиенти и прочие. Е според тебе mitko0888 как да стане, ти лично би ли се набутал с разлика от 40 - 60 лева за по скъпи неща като локомотиви и сетове, а даже и като поръчки за суми от над 1000 лева? Замисли се!!! :hi:

P.S. С молба никой да не се засяга от търговците и клиентите. Изказвам лично мнение по дадения въпрос. Съжалявам, че разтегнах темата. Нека админите да разчистят. Благодаря!
« Последна редакция: 10 Октомври 2012, 17:38:11 от TheJackal »

mitko0888

• Hero Member
  • Публикации: 2437
  • Рейтинг: 1036
  • H0, еп. I, II, III, IV, София
    • Снимките ми ...
« Отговор #430 -: 10 Октомври 2012, 18:24:41 »
Цитат на: TheJackal link=topic=4015.msg82594#msg82594 date=1349879564
mitko0888, ...
Ти реално как би постъпил? Даваш си парите на търговеца, мотате 30 - 40 дена до доставката, а от Германско пристигат за 5 дена и цената от там продължава да е по - ниска в пъти от тези на нашите търговци дори и след като ти си плащаш транспорта и ти го носят на крака с DHL.
...
Отдавна лично аз ги прескачам, но тъпото е, че те не искат да го проумеят, а после реват, че нямали клиенти и прочие. Е според тебе mitko0888 как да стане, ти лично би ли се набутал с разлика от 40 - 60 лева за по скъпи неща като локомотиви и сетове, а даже и като поръчки за суми от над 1000 лева? Замисли се!!! :hi:

P.S. С молба никой да не се засяга от търговците и клиентите. Изказвам лично мнение по дадения въпрос. Съжалявам, че разтегнах темата. Нека админите да разчистят. Благодаря!

Да ти кажа честно: говоря си с единия търговец, с втория, с третия, и т.н. Купувал съм както наличности от магазина, така и с поръчка и доставка, така и със специална договорка. Между другото така става и в Германия в стотиците моделистки магазинчета.
Няма спомени някой от споменатите търговци да ме е замотал (до сега), а отстъпката мисля че си е право на всеки търговец да си я определи индивидуално - според това какво и как купуваш.

Естествено че винаги ще намериш магазин (в Германия), където нещото Х ще е по-евтино от колкото да ти го продадат тук. Причините са вкл. и в това, че и самият търговец получава различни отстъпки, ползва съвсем други цени за различни дилърски пакети, иска бързо да се освободи от определен артикул и т.н. Това не е причина да не купуваме от нашите търговци на цени и при условия, които ни устройват. Не виждам причина да не се свържеш с търговеца и да попиташ за конкретен продукт или пакет от продукти, при положение че знаеш колко е "стандартната" цена и колко ти го предлагат на друго място. Напълно нормално е конкретната цена към теб да е индивидуална, в зависимост от количеството, начинът на плащане, срок на доставка и т.н., пък след това си избирай от кого да купиш.

Би следвало тук, във форума, да се жалваме при некоректно поведение на даден търговец, мисля че всеки може да го прави, както и търговецът да се оправдава или да възразява. Коментари кое къде колко струва, и защо някой ти го продава на някаква цена а друг - на друга - това си е работа на търговеца за всек иконкретен случай и си е негово решение, както си е наша преценката с кого и с колко да се "набутаме". Съответно и не ми е приятно писането по всички теми на неща, които не са от полза нито на търговеца, нито на нас като купувачи.

ПС: Пак отворихме работа на администрацията ...
« Последна редакция: 10 Октомври 2012, 18:26:21 от mitko0888 »

pach

• Trade Count: (42)
  • Hero Member
  • Публикации: 12377
  • Рейтинг: 1339
  • ТТ & Н0; DR & BDZ;ep.I-III(~VI)&selfmade
    • За моделизма
« Отговор #431 -: 11 Октомври 2012, 09:13:28 »
Онзи го е казал "Дай, за да получиш!"...
А тук само се "рИве", че нашите търговци били такива и онакива.
Ми като не купуваме от тях, разбира се че ще ти се бавят поръчките 30 дена.
Същото е и за цените - германеца има по-добра отстъпка и по-кратки срокове,
щото дори "българите" като Стефан, пазаруват от него. А тук в българско - само се оплакват...

"Ама той имал по-голяма печалба от германеца..". Ми направи му оборот като на германеца
и всеки български търговец ще ти даде още по-голяма отстъпка. Има търговец който предлага
договорена отстъпка и за над 3000 лв. Кой от вас е пазарувал при него за толкова. Кой знае каква му е отстъпката тогава?????
Аз лично съм стигал до 1000 лв и бях изключително доволен.

Митко си е съвсем прав - всеки сам си прави сметката, дали да пазарува от тук или от там.
Както и всеки си прави сметката каква отстъпка да направи на лоялен клиент или не.
Ама да не пазаруваш от тук, но постоянно да повдигаш въпроса за цените,
някакси е твърде арогатно...а с това цените не стават по-ниски.

Той тихомир може и за това упорито да не публикува свойте цени,
макар това да не  е лоялно спрямо колегите му. Но пък от друга страна ако бяха
неговите цени по-различни от тези на останалите търговци, тук първи щяхме да знаем, нали?
И тук е валидно елементарното правило - имаш оборот, печелиш повече, а клиента е на далавера едва тогава.
Търсенето определя предлагането.
Който пазарува от тук, може да се надява на нещо - останалите сме само лаладжий...

ПП.Лично аз пазарувам от всякъде, където ми е харесало, било то Жоро или Тихомир, Хоби-свят или Хоби-ленд, Ebay или Modelbahn-lippe...
...ама салфетки има пък във всеки магазин из София, нали?

Der Hetzer

• Trade Count: (59)
  • Hero Member
  • Публикации: 1526
  • Рейтинг: 148
« Отговор #432 -: 20 Декември 2012, 18:03:34 »
Подготвяте ли се за красотата утре (21.12.2012)?   :yahoo: :yahoo: :yahoo:

Mixy

• КЖМ - България
  • Trade Count: (3)
  • Hero Member
  • Публикации: 1539
  • Рейтинг: 385
    • SCARM - българският софтуер за дизайн на релсови планове и жп макети
« Отговор #433 -: 20 Декември 2012, 18:16:41 »

;D  ;D  ;D

j.k.kolev

• КЖМ - България
  • Trade Count: (11)
  • Hero Member
  • Публикации: 510
  • Рейтинг: 219
  • H0, H0m, H0e IV-VI, SBB,Zb, DB София
http://www.youtube.com/user/modellbahnshoplippe
това са нашите момчета :hi: