Ревюта и поддръжка на модели | Reviews and maintenance of models > Създаване, ремонти и усъвършенстване на модели | Creation, repairs and tuning up models

Piko BR 41 1147-2 модел 5/6326 модел 1981 година

<< < (6/11) > >>

BaHkaTa:
Много добра идея да преправя моята Людмила ако не съм доволен от новите зъбни колела които поръчах точно за тази свръзка ще преправям по този начин. Много е идейно :)

mitko0888:
Това с ластиците го видях и на живо и много ми хареса. Определено е много по-лесно за преработка. Мислех го преди да започна, четох и тук, ама нали всички фирми ги махат тези ластици от 20 години  :blink:
Ще пробвам с една Людмила за сравнение, да видим какво ще се получи.
Ще се радвам на всякакви мнения по въпроса. :)

mitko0888:

--- Цитат на: Adrian link=topic=3264.msg71175#msg71175 date=1326879771 ---
Поздравления ! Имаш  ли  възможност да качиш видео с движението му на бавен и бърз ход ?

--- Край на цитат ---

Първи опити за качване на клипове. Първите секунди са доста тъмни, ама движението се вижда - при най-ниското напрежение на FZ2. Накрая има едно изстрелване с Umax Другата седмица ще се пробвам пак и ще сменя клипа.

"Видеото" е тук: Движение на старо PIKO BR41 със любителско задвижване.

mitko0888:
Последните подобрения на старото Пико:
Светодиодни светлини. Не знам защо реших, че централния прожектор трябва да свети по-силно. Той си е с отделен диод, с нов световод, който да запълни дупката на оригиналната пластмаса. Двата надбуферни фара са с оригиналния си световод, с отделен диод. Диодите са от топло белите рекламни ленти. Централният фар ме задоволява напълно, долните два са малко слабички, и според мен дори зеленеят от световода. Предполагам ще му свикна, ил ище се навия че трябва да са така, или като видя по-добър резултат с други диоди - тези ще ги сменя. За да ми е по-лесно отрязах малкото парче от тежестта в котела, отвори се достатъчно място.

Леко подобрение има и на външния вид. ККК-то е по оригиналните размери от ME. След това скъсих още с поне 1мм разстоянието спрямо препоръчаното от ГДР-ците. Стана перфектно! После обаче загубих почти 1мм от пружината и от токоснемането, така че това на снимките е с леко отдалечаване на тендера. Освен това пружината, която използвах, се оказа по-силна отколкото трябва, свързвъщите проводници също не са каквото си мислех, така че след снимките ККК-то е премахнато, ще чака по-добри времена, а пък връзката е възстановена с оригиналния си куплунг.

Резултатът до момента:

Има и още няколко дребни доработки, мисля че се виждат на снимките.

Този екземпляр го имам от доста години, купен е втора употреба в Германия, стоеше си неизползваем в една кутия, в момента се превръща в един от любимците ми. Освен това е Пико - можеш да си го държиш в ръка без да му се отчупи нещо  :pleasantry:. Движението е отлично, дори бих казал перфектно за аналогово захранване, както се вижда и на клипчето, както и сравнявайки го с Роко. За сега не предвиждам повече работа по него, освен още няколко опита с ККК и с диодите.

toniemi:
И Дани от Китай би забелязал,няма шайбички! ;D ;D ;D

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия