Ревюта и поддръжка на модели | Reviews and maintenance of models > Създаване, ремонти и усъвършенстване на модели | Creation, repairs and tuning up models
Piko BR 41 1147-2 модел 5/6326 модел 1981 година
Adrian:
Това с централния прожектор е мн добра идея - пусни видео как свети ?
mitko0888:
--- Цитат на: toniemi link=topic=3264.msg72133#msg72133 date=1327939612 ---И Дани от Китай би забелязал,няма шайбички! ;D ;D ;D
--- Край на цитат ---
Шайбичките са страхотни за някои модели. Тук обаче, с тази четвърта епоха и с този модел си мисля че не са най-удачни. Имам снимки както на боядисани чела, така и на лъскави оси. Не знам дали 41 е правена с кухи оси, но реалността ми изглежда много грозно - едни с дупка, други с шайба ...:
Затова сега водещите оси са лъскави, ще си ги гледам малко така, ако не ми харесат ще ги цапна и тях с по едно червено. Месинговата гайка на Пико се скри изключително лесно.
--- Цитат на: Adrian link=topic=3264.msg72134#msg72134 date=1327939710 ---
Това с централния прожектор е мн добра идея - пусни видео как свети ?
--- Край на цитат ---
Нещо видеото на стайно осветление с моята сапунирка още ми куца. Пък и светлините на снимка не са естествени.
Горния фар на живо е доста добър. Тези диоди са с голяма яркост, през малка боядисана пластмасичка за световод е идеално за фар, мисля си че става за горна ламба на парен локомотив в еп. 4. Долните обаче ми мъждукат като фенери от друго време, но с този световод не знам как да изкарам повече. За сметка на това светят с постоянна сила, което ме кефи най-много. Не знам дали е било прието горният фар да се гаси при престой в гарата, за сега съм го оставил да свети заедно с другите.
CaLLlo:
--- Цитат на: mitko0888 link=topic=3264.msg72140#msg72140 date=1327946806 ---.... става за горна ламба на парен локомотив в еп. 4. Долните обаче ми мъждукат като фенери от друго време, но с този световод не знам как да изкарам повече. ...
--- Край на цитат ---
Том 13 (от 24), стр. 415 от трудовете на Васил Михайлов - Васкопф:
"За да свети по-силно такова осветление с призма, детайлите покрай които минава призмата се боядисват с бяла боя."
От мен: Тия призми са направени за крушки, а светодиодите за разлика от тях светят в много по-тесен пространствен ъгъл и трябва точно да се насочат към призмата. Но така ще свети силно само единият фар, а за другия май най-добре да има втори добре насочен светодиод. :pleasantry:
mitko0888:
Забравил съм главното Б в ламБата, извинявам се за което.
Светодиодите са два, единият е за горния фар, другият е за долните два. Вторият си е насочен точно към началото на световода, но диодът е с насочено излъчване и май трябва на него да му залепя една прозрачна пластмаса на челото, за да има пречупване на ъгъла между две прозрачни пластмаси, а не между въздух и пластмаса. Оставил съм доста пространство за проби, а модулът за осветлението се вади като оригиналния и с него се работи лесно.
Бялата боя ще я пропусна на това място. На тъмно светлината от световода и сега прозира леко, по-скоро ще боядисам световода с черен лъскав лак.
Все пак положението със светлините не е толково трагично, но на други машини съм постигал и повече.
Adrian:
мен ми харесва и така !
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия