...
За разкачащите сглобки не е вярно! Струните при Висман са направени така, че хванати веднъж за конзолата (но трябва да са стегнати), няма мърдане.
...
Точно поради тази причина е по-добре да са капнати с поялник, за да е сигурно захващането. Системата на Фисма е лесна за монтаж и демонтаж, но пък самата сглобка не предразполага към здравина, дори и да са привидно стегнати.
...
Какви са недостатъците на контактната мрежа като цяло:
1. Скъпа;
2. Крехка - и леко закачане с дреха, пръст, предмет означава смяна с нов елемент;
3. Изисква прецизност при монтажа - има тънкости, които се научават при самото изпълнение, а до тогава... доста фира (най-вече от струните, особено ако трябва сам да им определяш габарита (дължината);
4. Оформянето на струните изисква специализиран инструмент - клещи:
(Image removed from quote.)
Които са мега скъпи (44,84 евро). Аз използвам клещи с подобен връх (взех ги за 5 лв.), но докато свикна да работя с тях, виж т. 3;
5. Струните са стоманени и могат да се огъват ограничен брой пъти (най-добре само веднъж) - после виж т. 3.
Това е в общи линии! 
И Sommerfeldt и Viesmmann са скъпи, но по отзиви на пробвали и двете мрежи, мнението е, че първата прави по-здравата мрежа, която трудно се огъва и чупи(дори и стълбовете им са по-здрави като конструкция), особенно като се разчита на спойки във всички връзки - това прави самата мрежа много стабилна и устойчива на натиск и дърпане. Освен това има едно несъответствие при окачването на долната част от мрежата при Viesmmann, което при Sommerfeldt е направено като при оригинала.
Ето и сравнението:
Viesmmann
Sommerfeldt
Единстевното негативно за Sommerfeldt, към момента е повечето ръчна работа при монтажа, но то това знаем не струва нищо в България

. Лично аз имам само първични впечатления, но май все повече клоня към Sommerfeldt, още повече, че те имат почти пълен набор елементи за мрежата на ÖBB. Някой елемнти като обтягащите стълбове ще са на Viesmmann, понеже са по реалистични като габарит от сомерфелдските, само трябва да пробам дали мога да ползвам сомерфелдстките държачи заедно със фисманските стълбове. ще пробам и ще кажа.
От друга страна, ще имаме възможност да сравним на живо и eдната и другата с-ма.
Лично аз няма да се наема да си правя елементите за контактната мрежа, но ми е ясноq че ще има и без това доста работа дори и да си купя готови елементи, които само ще сглобявам и напасвам.
Ако не е тайна, от къде си взе клещите, щото същите се ползват за всички контактни мрежи, но в Конрад не можах да намеря подобна за 5лв примерно
Преди месец взех едно интересно издание(Modellbahn Shulle на Modelleisenbahner) от Виена, и вероятно в пенеделник ще го сканирам и ще го пусна тук. Има много интересна статия за контактните мрежи - сравнение. Въпреки, че не разбирам много много немски, ми беше полезна(сина помагаше с езика

). Няма да е лошо някой да я преведе за всички останали или поне да извади есенцията.