Автор Тема: За форума по принцип  (Прочетена 90380 пъти)

piko1

• Гост
  • Trade Count: (0)
Re:За форума по принцип
« Отговор #120 -: 21 Април 2012, 15:42:52 »
Цитат
3.   Направата  на нов раздел „Начинаещи хобисти“. Начинаещите (и „новопристигнали“) хобисти
да могат да пишат в него каквото искат (дори „тъпите“ си въпроси) но в останалата част от форума да могат само да четат.
 Така всеки новопристигнал или начинаещ, ще може да споделя какво е прочел
от другите раздели и така сами да си дават отговори (а ние ще знаем, че четат).
 Ако такива отговори  не намират, в края на раздела, да имат една обща тема от типа
 „да питам по опитните и всички знаещи“ където и ние да им помагаме. „Допуска“  да се пише в останалата част от форума,
 да става след  6 месечен срок в който всеки желаещ  да продължи, да се допуска след три публикации тип „статия“ било,
 то ревю на модел, техника направа на нещо свързано с хобито или събрани справочни или исторически материали и факти,
 и представянето им за даден подвижен състав.
(без ограничения за епохи, администрации и т.н. но смислено и средно дълго „писание“ с факти и интересно инфо в него).

това със раздела е невероятна идея и с четири крайници я подкрепям но лошото в случая е ограничението от 6 месеца което няма да се понрави на много те може да се мине и без това ограничение те може да се мотивират новите моделисти те сами да решават  да пишат ревюта и статии за собствените си модели или на техники който те ползват тъи да се каже в случая по пътя на логиката всеки проблем има няколко начина на решение и в повечето случай решението винаги е правилно и те никога не са грешни или поне в повечето случай  идеята е да не се допуска пишман моделистите да изплюокват мнение тип " луд ли си това не е така а иначе " което от своя страна пък води само до отрицателен ефект веднъж кажат ли ти, ти грешиш че правиш това така започваш да мислиш едва ли не че всичко правиш грешно от там и желанието ти спада както и процента успеваемост така да го наречем замислете се как любимите ви учители едно време не са ви карали да разбирате някаква  материя а са ви подтиквали несъзнателно да го разберете по свой си начин това е част от психологията и педагогиката

ии понеже стана въпрос за стендовиците те имат доста интересни неща който можем да взаимстваме за този форум като груповите занимания с конкурсна цел с малко награди примерно тениска книга вагон малки неща стига да се направи експеримент те и някой да има достатъчно смелост в началото ще се окаже че имаме много скрити лимонки а за последното съм сигурен който сами ще се покажат
пък за новото поколение наградата и признанието са нещо което ги кара да прохождат много бързо това го казвам от опит имам контакти с много хора от 13 до 35 годишна възраст който просто пращят от идеи и желание да покажат че те могат ( игри като World Of Warcraft, league of legends, Dota, го доказват ) просто трябва да бъдат стимулирани по правилният начин аз съм Гилд Мастер на голяма гилдия от играчи в един български WoW сървър тя се състой от 300-400 човека смятам че знам какво говоря

pach

• Trade Count: (42)
  • Hero Member
  • Публикации: 12377
  • Рейтинг: 1339
  • ТТ & Н0; DR & BDZ;ep.I-III(~VI)&selfmade
    • За моделизма
« Отговор #121 -: 21 Април 2012, 16:03:01 »
Нищо (включително и срока от 6м) не е "застопорено".
Това е просто едно предложение, което вече тръгна на обсъждане.
Но това в никакъв случай не означава, че ще стане и ще е точно така.
Това е просто моето виждане по наболели въпроси.
 :hi: :yes:

piko1

• Гост
« Отговор #122 -: 21 Април 2012, 16:34:13 »
пачи поддържам това предложение и наистина ти свалям шапка за него те не ме разбирай погрешно просто допълвам предложението ти и го допълвам малко 
моето предложение е  да сформираме първия групов билд на форума да видим какво ще излезе ако администраторския екип е навит разбира се

TheJackal

• КЖМ - България
  • Trade Count: (35)
  • Hero Member
  • Публикации: 1710
  • Рейтинг: 159
  • ТТ 1:120 III und IV Epoch DB & DR
« Отговор #123 -: 21 Април 2012, 16:34:44 »
Това което Пламен (pach) предлага като идеи, мисля че ще има почва - метода е изпитан в повечето форуми за стендов моделизъм, а и не само там! За раздела "Далавера" и там строги правила, поне 1 месец и минимум, да е регистриран във форума. Нещо може би не до там съществено: Никовете на не влизалите във форума в рамките на 30 - 40 дена, автоматично да се затриват (софтуера се наглася за определен период от време мисля, че беше около 90 дена да важи). Останалото е настройки на софтуера и всички до един да се съобразяваме с правилата, тогава няма да има и проблеми. Също ще изчакам и становището на администрацията, за това  за което споменава Владо (Vlado) да се направи:
Цитат
Накрая, когато всички са на мнение, че сме изчерпали проблематиката, ще направя списък с предложенията, които да одобрите (допълните или съкратите) и ще го представя на администрацията за обсъждане. Пък каквото сабя покаже...
Сигурен съм, че с усилието на всички сабята ще отсече правилно!!!

pavel75

• КЖМ - България
  • Trade Count: (18)
  • Hero Member
  • Публикации: 1817
  • Рейтинг: 264
  • HO; IV и V; BDZ, BG; София
« Отговор #124 -: 21 Април 2012, 16:43:58 »
Ще има списък само изчакваме още малко, тъй като има хора които не влизат всеки ден.
Когато се направи списъкът това не означава, че повече няма да може да се дават предложения - напротив. Форумът е жив организъм и ще се променя според ситуацията и нуждите.

j.k.kolev

• КЖМ - България
  • Trade Count: (11)
  • Hero Member
  • Публикации: 510
  • Рейтинг: 219
  • H0, H0m, H0e IV-VI, SBB,Zb, DB София
« Отговор #125 -: 21 Април 2012, 16:53:28 »
Отново ще помоля за по-важните промени, да се направи анкета.  :good:

pach

• Hero Member
    • За моделизма
« Отговор #126 -: 21 Април 2012, 17:02:01 »
Цитат на: spiritt1974 link=topic=3789.msg77063#msg77063 date=1335016408
Отново ще помоля за по-важните промени, да се направи анкета.  :good:

Поддържам, само ако е с явно гласуване - всеки гласува с пост по точки, а не с "бутонче" в анкета!
 :hi:

TANO

• Trade Count: (10)
  • Hero Member
  • Публикации: 796
  • Рейтинг: 601
« Отговор #127 -: 21 Април 2012, 18:46:51 »
Цитат на: pavel75 link=topic=3789.msg77062#msg77062 date=1335015838
Ще има списък само изчакваме още малко, тъй като има хора които не влизат всеки ден.
Цитат на: spiritt1974 link=topic=3789.msg77063#msg77063 date=1335016408
Отново ще помоля за по-важните промени, да се направи анкета.  :good:
Да се направи не анкета а пленум, и не чакайте много щото още малко Април ще се изниже. И въз основа на направените предложения да се начертае Линия.

Best Ripper

• Trade Count: (17)
  • Hero Member
  • Публикации: 3377
  • Рейтинг: 551
  • Освободил се от форуми...
« Отговор #128 -: 21 Април 2012, 19:03:41 »
Имам едно съвсем сериозно и последно предложение от мен изобщо за този форум.
Предлагам да се въведе длъжността "Най-старши главен администратор на форума" и за нея предлагам безапелационно да бъде назначен пожизнено потребител pach. Причините са следните:
1. Въпросният потребител доказа в последните дни, че форумът на www.railwaypassion.com е центърът на малката му вселена и за него нищо друго не съществува. Не бива да сме лоши и да накърняваме крехкото му психическо здраве след тримесечния му бан /естествено крайно несправедлив!/. Как ли той не е сложил край на живота си за трите месеца "заточение" и какво му е било в душата, четейки денонощно форума през телефон и не можейки да изкаже най-ценни мисли. Направо някой лош админ жестоко се е изгаврил с него, лишавайки го от единствената му утеха в този тежък свят. Нужна е справедлива компенсация!
2. В последните 2-3 дни потребител pach показа неоспорими желания, настройки и способности да изземва функциите на модератори и администратори, давайки навсякъде ценни указания  и уточняващи напътствия на много потребители по теми от най-широк спектър /включително и най-вече извън ЖП моделизма/. Той е сканирал в pdf формат цялата история на форума - не бива това да пропадне някъде в небитието и дори буква от изтрит пост не бива да се затрие за поколенията...
3. Предавайки цялата власт в ръцете на потребителя автоматично ще се решат безброй проблеми във форума, като отпадне загубата на време в писане на предложения, гласуване, контрапредложения, контрагласуване, пилеене за сили, нерви и средства, лишаващи ни от възможността да се забавляваме с любимото си хоби. Получавайки възможност, pach ще реши кардинално въпросите за не повече от половин час, банвайки во веки веков по ЕГН около 35% от настоящите потребители - т.нар. "неуважаващи pach". Останалите около 60% сами ще се откажат да се мерят с него в рамките максимум на 2 седмици - тук естествено слагам част от втората група, които ще му зададат "некоректни въпроси" и ще получат и те бан в рамките на 1 минута - все пак да не забравяме, че потребителят живее денонощно в този форум и не може да допусне проблеми и разправии... Така, след около месец максимум и с минимум усилия, форумът ще придобие така желания от всички вид, където ще остане една групичка фенове на стила и методите на pach под неговото вещо и компетентно ръководство по всички въпроси. И нека бъде тишина, мир и спокойствие...  :drinks:

Моля, предложението ми да бъде взето напълно сериозно... Искрено се извинявам на потребител pach, че го споменавах, но сами виждате, че нямаше друга възможност предвид предложението ми.  :hi:

pach

• Hero Member
    • За моделизма
« Отговор #129 -: 21 Април 2012, 19:49:49 »
 То се видя кой избива комплекси и отново ги намесва тук, след като византийски помоли да не се намесват междуличностни отношения. Както и на кой му пука за форума и кой плюе от злоба и завист!

Best Ripper

• Hero Member
« Отговор #130 -: 21 Април 2012, 20:04:35 »
Не са междуличностни отношения, а официално предложение за форума. Или нямам право да правя, така ли?
Ако бяха междуличностни, щях друго да напиша. Но не го правя в името на решаването на проблемите, които виждаш. И мисля, че това е начинът - да ти дадем поле за пълна изява. Съвсем съм сериозен... Не виждам защо търсиш задни мисли и прилагаш изкривено възприятие на думите ми. Просто гледам, че си преизпълнен с животрептяща и неукротима енергия за форума и ЖП моделизма /виж, даже го пиша правилно!/ и тази ти енергия не бива да отиде зян...  :drinks:
« Последна редакция: 21 Април 2012, 20:24:39 от Best Ripper »

Vlado

• КЖМ - България
  • Trade Count: (2)
  • Hero Member
  • Публикации: 5621
  • Рейтинг: 659
  • Красотата е в детайла!
« Отговор #131 -: 21 Април 2012, 20:31:43 »
Нека отсега сме наясно с едно нещо - чрез тази тема не целим да постигнем народовластие! Всяко едно предложение (дублиращи се ще бъдат обединявани) ще бъде включено във въпросния списък, който ще бъде публикуван, за да бъде допълнен. После администрацията ще го подложи на обсъждане и ще реши какво може да приеме и какво не. После мотивирано ще изкоментираме всичко. Естествено, на коментарите ще приемаме и ваши контракоментари. Но пак да подчертая - единствено и само администрацията ще е тая, която ще вземе крайното решение за новите моменти за форума. Никакви гласувания, анкети и пр. Всякакви други писания и мераци са лишени от съдържание. Форумът е за всички и именно заради това са тези напъни - да постигнем резултат. Но резултат под прякото наблюдение, контрол и съгласие на администрацията, защото именно тя е тази, която ще понесе всичко, като нови задължения, усилия по въвеждане на нов софтуер, много време, за да се следи всичко, нерви и какво ли още не. Надявам се, съм ясен?!?!  :hi:

Best Ripper

• Hero Member
« Отговор #132 -: 21 Април 2012, 20:40:49 »
Владо, мисля, че горното ми предложение е насочено точно в тази посока - не може да се угоди на всички.. при това е ново и неповтарящо се...  :hi:

gts.best

• Trade Count: (56)
  • Hero Member
  • Публикации: 702
  • Рейтинг: 8
  • N(1:160)
« Отговор #133 -: 21 Април 2012, 20:46:27 »
 :hi: Изключително , забележително и иновационно предложение...................... :this:
 :good:

LOKY

• Гост
« Отговор #134 -: 21 Април 2012, 21:16:12 »
Предложението на Венци е малко как да кажа.... апокалиптично. Човека,който цани за вожд,май от доста време се чувства като тия господа дет пазят харемите,та ако си представим,че му се връчи свещения жезъл на властта някои ще си ходят мръсни и смръдливи, а други ще трябва да стискат много здраво сапуна с две ръце.....заради жезъла.... образно казано  ;) но и аз съм ЗА все пак цялата държава от доста време се упрявлява от харемни пазачи та с един форум ли няма да могат да се справят  :diablo: