Автор Тема: Преживяванията Ви С ВЛАК  (Прочетена 20538 пъти)

fpk1999

• Trade Count: (0)
  • Hero Member
  • Публикации: 507
  • Рейтинг: 21
  • Перфектният мащаб е 1:1 !!!
Преживяванията Ви С ВЛАК
« -: 25 Май 2012, 20:49:31 »
Здравейте,видях,че форума няма тема за впечатленията Ви,когато пътувате с влак.Във форумите Лок-форума и Български железници има теми Впечатления от пътувания,но нека нашата да има друго име. ;D И така,мисля да започна аз.
Днес,25.05.2012 имах шанса да разгледам София,признавам си............за първи път.... :blush2:.Исках да отидем с Диана Експрес.Купихме си билети и по говорителите съобщиха,че влакът се движи с 5 минути закъснение.Веднага се сетих,че е заради гадното,новопоставено намаление около Скутаре,заради което съм забелязъл,че влаковете идващи от посока Бургас почти никога не пристигат навреме.И изведнъж съобщиха,че влака се движи навреме.Евала на тая машина дето го теглеше,не я видях,но Евала.Дойде и международния Истанбул-Белград в състав от......един турски спален вагон и едно Ех-Db за вътрешно съобщение...И така Диана се зададе в далечината в състав от една първокласна 63-та,едно второкласно Екс Дб,три модернизирани второкласни 44-ки и един второкласен серия 74 накрая.Ние се оказахме в първия вагон първа класа,която днес се броеше за втора.След Стамболийски срещнахме Слънчевия бряг и успях нагледно да го видя.Теглеше го серия 46.Беше от пет-шест второкласни 97-ци,една първокласна 97-ца и един син бюфет.До Огняново скоростта беше доста голяма(мале как бясно минаваше през стрелките ;D),но след него,чак до Белово имаше много гадно намаление.Спряхме на Костенец,слязоха и се качиха доста хора и потеглихме.Влака започна да се мъчи с изкачването,но все пак го биваше за бърз.На Подуяне не слезе почти никой,не знам защо Дианата спира там,но тя си знае  ;D.На гара София видях семафора и мини ретро композицията с парен локомотив.Веднага си запазихме места за атракционния за Банкя.Разходихме се запознах се със София и с трамваите,и в 15.10 хванахме влака за Банкя.Заради почивния ден вагоните бяха почти празни,а в нашия нямаше никой.Машината 01.23 си е доста бърза и добре тегли.На връщане пак бяхме с Дианата,този път беше в малко по-мизерен състав...второкласна 74-ка,една първокласна 63-ка,една модернизирана второкласна 44-ка и едно второкласно Екс-Дб.Теглеше я 45 198 и беше още по-бърза,и мисля,че се движеше поне със над 100 км/ч.Този път имаше интензивен пътникопоток на всички гари,но след Пловдив влака остана почти празен.Не знам само защо хората мразят толкова тези Екс-Дб.Аз лично много си ги харесвам.Днес беше само запознаването ми със София,другия път на на БДЖ Отворените врати,живот и здраве,идвам да се запознаем.Доволен съм много от разходката и се чудя защо всички викат,че нашето не било експрес и било много бавно........Повече никой не може да ме убеди,поне за Дианата,че не била експрес. :beee:

П.П.
На връщане някъде към Пазарджик видяхме товарен влак теглен от немодернизирана 46-ца,някакъв друг локомотив(44 или 45) в състав от....два празни вагона,един,мисля че,зърновоз и една платформа.
« Последна редакция: 20 Април 2013, 15:19:55 от fpk1999 »

bdz43r

• Trade Count: (5)
  • Hero Member
  • Публикации: 1025
  • Рейтинг: 272
    • bgrail.info
Re:Пътуванията Ви С ВЛАК
« Отговор #1 -: 25 Май 2012, 20:53:54 »
45 198 едно, че е 44 198, друго, че не се движи от 2 месеца. Друга е била машината.

fpk1999

• Hero Member
« Отговор #2 -: 25 Май 2012, 21:22:42 »
Цитат на: bdz43r link=topic=3852.msg78431#msg78431 date=1337968434
45 198 едно, че е 44 198, друго, че не се движи от 2 месеца. Друга е била машината.
Ясно видях,че е 45 серията,значи е била може би 45 189.

gzo

• Гост
« Отговор #3 -: 25 Май 2012, 23:14:46 »
Фильо, голям образ си ! Радвам се, че иде ново поколение дето да се впечатлява от подобни неща, така както си описал пътуването си. 
Следващия път когато идеш в големото село ти препоръчвам да минеш и през политехническия музей. Със сигурност ще видиш доста неща, които ще те впечатлят: разни ретро брички и апаратури. Препоръчвам ти да минеш и през двора на военния музей да видиш ръждилниците с които дядовците ни са изкарали няколко войни, а и такива на които доста от нас са служили. Ако пък се врътнеш и през метрото хептен ще се впечатлиш.

liro4605

• Гост
« Отговор #4 -: 29 Май 2012, 19:16:41 »
Аз пък ти препоръчвам като се возиш на "Дида"друг път да пишеш  ;D може и да покараш  :locomotive:

Някой от нещата който си написал не са точно така и тъкмо ще ти се изяснят.

Понеже си фен на гара Филипово само да ти кажа че вчера видях уникална неина черно бяла снимка .

fpk1999

• Hero Member
« Отговор #5 -: 22 Юни 2012, 14:14:55 »
Днес се случи,видях го с очите си,нещо,което силно ме впечатли и реших да го разкажа тук.Днес изпращахме баба на село,а по това време дойде "Диди"-то ;D дойде.Беше в скромен състав от второкласна 44-ка,първокласна 63-ка,второкласна 50-ка и второкласно екс дб.Съобщиха,че ще потегли с 20 мин. зак.,тоест в 8.30,а не както е по разписание в 8.10.Шокирах се като видях следната гледка: МБВ Истанбул-Белград в обичайният си състав от турски  кушет и екс дб 45 серия,......ГО ПРИКАЧИХА КЪМ ДИАНАТА!?!?!?!Веднага се сетих,че белградският заминава в 8.30.Сега явно Диана трябваше да му върви по разписанието.Някой има ли обяснение за това ,случило се днес,паранормално нещо?!

ПС
Иначе се получи готинка композиция. ;D

liro4605

• Гост
« Отговор #6 -: 22 Юни 2012, 14:50:18 »
Тъжно е за обяснение! :resent:

Adrian

• Trade Count: (238)
  • Hero Member
  • Публикации: 6728
  • Рейтинг: 1096
  • Купи и ще ти олекне! DR/DB/BDZ 4-5 ep. H0 София
    • Ер Малък
« Отговор #7 -: 22 Юни 2012, 14:54:46 »

fpk , снимай бе ,човек ! На гара не се ходи без фотоапарат  :thank_you:

liro4605

• Гост
« Отговор #8 -: 22 Юни 2012, 15:01:01 »
Преди малко чувам звук на тифони неподхождащи за това време на деня.Излизам на балкона и виждам как любимият ми влак 4640 за Варна през Г Оряховица заминава от гарата с 07ма серия начело и зад нея 44ка го изстрелва  :neo:

lubomir

• Гост
« Отговор #9 -: 22 Юни 2012, 15:08:08 »
Цитат на: liro4605 link=topic=3852.msg79610#msg79610 date=1340365818
Тъжно е за обяснение! :resent:
Миро, всички знаем приказката за триците и маймуните. Ей това прави в момента БДЖ! Ако може пътниците да ги набутат по машините щото вагони няма пък и да има що да ги влачат като всеки вагон е 50т и си е чист разход на енергия да го караш. Освен това парка и структурата е в толкова плачевно състояние, че не достигат дори и машините за редовните бързи влакове и за пример ще дам мой личен опит. На 15-ти бързия влак Пловдив за София в 12:45, тръгна в 13:15, като машината излезна от депо в 13:05. В София пристигнахме с 35мин закъснение.
В един момент взех да си мисля дали няма да ни призоват от уредбата да слезем и да ги бутаме тия вагони до СФ ;D
2 месеца по рано, при закупуване на билети за Дианата в Сф на гишето ми казват че няма други места освен 1-ва класа, и се принудих да купя за мене и детето по-скъпи билети, а после се оказа че последния вагон 2 класа пътува празен до Пловдив с 2-3ма човека, а първата класа беше пълна до последно. Чиста проба изнудване!!!
Просто да се чудиш на очите с които искат да си плащаме билетите.

liro4605

• Гост
« Отговор #10 -: 22 Юни 2012, 15:23:27 »
Не смятах да го пиша но ще го напиша.Влаковете са обединени поради липса на локомотив за вторият влак.Съответно се спазва разписанието на по късно пътуващият.
Вчера аз лично свалих инвентара от поредният локомотив спрян от движение поради превишен пробег за планов ремонт.Чак ми се ревеше като знам колко часове имам зад пулта му и колко добре се е справял с влаковете.Вчера просто като го прегарирах и свалих шалтера му..... Нищо хубаво освен резака не го чака  :focus: :skull:
Локомотивите макар и остарели са си точно за нашите условия и това го виждат и частните превозвачи с техните лигави техники.
Както се казва в един стар БГ филм“За нашите условия саааамо Москвич,от мен да го знаеш.“
 Това с билетите което ти се е случило си е чисто грешка в нископоставен служител незайнтересован от нищо от където са и корените на проблемите.

fpk1999

• Hero Member
« Отговор #11 -: 22 Юни 2012, 15:40:12 »
Ясно!Аз си помислих ,че може да е заради това.Просто се зачудих. :yes:Иначе наистина се получи интересна композиция.Като гледам каква е криза,май и на моя макет трябва да прилагам тази практика :resent:

lubomir

• Гост
« Отговор #12 -: 22 Юни 2012, 16:31:33 »
Цитат на: liro4605 link=topic=3852.msg79616#msg79616 date=1340367807
Не смятах да го пиша но ще го напиша.Влаковете са обединени поради липса на локомотив за вторият влак.Съответно се спазва разписанието на по късно пътуващият.
Вчера аз лично свалих инвентара от поредният локомотив спрян от движение поради превишен пробег за планов ремонт.Чак ми се ревеше като знам колко часове имам зад пулта му и колко добре се е справял с влаковете.Вчера просто като го прегарирах и свалих шалтера му..... Нищо хубаво освен резака не го чака  :focus: :skull:
Локомотивите макар и остарели са си точно за нашите условия и това го виждат и частните превозвачи с техните лигави техники.
Както се казва в един стар БГ филм“За нашите условия саааамо Москвич,от мен да го знаеш.“
 Това с билетите което ти се е случило си е чисто грешка в нископоставен служител незайнтересован от нищо от където са и корените на проблемите.
Точно затова мисля че БДЖ е на изживяване.
Относно билетите: да ти кажа честно пробвах и на двете гишета на които даваха билетите за Дианата и на двете получих еднотипен отговор че няма места за 2-ра класа, така че изключвам възможността за уникална незайнтересованст на служителката. В такъв момент не ми идва нищо освен, че това си е заповед "свише" с цел увеличаване на постъпленията. Не забравяй, че работа на маркетинговите отдели в България се свежда единствено и само как все повече и повече да излъжем клиентите и да им вземем повече пари за по-малко свършена работа. Докато в нормалните държави се търсят какви са нуждите на клентите и търсене на идеи за по-доброто им задоволяване. Ей това е малката разлика между тук и там в правенето на бизнес.

gzo

• Гост
« Отговор #13 -: 22 Юни 2012, 17:11:29 »
Цитат на: lubomir link=topic=3852.msg79619#msg79619 date=1340371893
Точно затова мисля че БДЖ е на изживяване.

Работата на нашия прител Миро ми напомня до голяма степен работата на огнеборците в нашия град. Таз зима, дето мина имаше няколко пожара в ЖК-то над нас, а до там пътя се вие по едни серпентини с голям наклон. Вдигнали са ги по тревога момчетата и те хвърчат с надутата сирена по барчината. Да де, ама са тръгнали да вършат работата с една антика - Шкода 706 със сдвоена кабина и надпис на борда "МЛАДА ГВАРДИЯ". Наблъскали са се всички вътре, цистерната пълна (нищо че половината изтече по-пътя), баира стръмен а шкодата реве като за цяла танкова рота. Уж реве, а едвам пъпли по хем стръмния хем заледен баир. Целия квартал излезе по балконите да види какво е туй ревящо чудо. Голяма мъка ! Шофьора се озъбил и стиска зъби да изцеди машината още малко, че да стигне на магия до пожара. Чак ми се приплака, като гледах как са принудени да си вършат работата, а в същото време всички до един са я захванали по мерак още от детството. Та и на Миро работата е същата- всичко до дупка до пълно рухване ! Ей за това го уважавам и него и колегите му и всички професионалисти дето са принудени да работят на магия.

choveka_vlak

• Full Member
  • Публикации: 107
  • Рейтинг: 8
  • човек докато е жив се учи!,...
« Отговор #14 -: 24 Юни 2012, 10:13:38 »
"Цирка никога не свършва!, той само започва!." ... :blind: