ВАЖНО !!! | IMPORTANT !!! > Правила, препоръки и указания за правилна експлоатация на форума | Rules, suggestions and leads for correct exploatation of the forum

НОВ ФОРУМ

<< < (23/27) > >>

Adrian:

Светът е голям и минуси шибат отвсекъде !

pavel75:
Рейтинг системата е на база лична преценка и коментарите защо някой е дал нещо е безмислено. Все едно като седнем в ресторанта за някое събитие да почнем да коментираме защо е казано нещо. Ако имате забележки към някоя оценка се обърнете към този който ви я дал.
Тази система я приемете като да се срещнете на улицата и да си кажете мнението.

Best Ripper:
Рейтинг системата позволява един пълен абсурд - да сложиш плюс /подигравателно/, а коментарът към оценката да звучи напълно отрицателно и саркастично... И това масово се прави от двама-трима души тук. Имена да споменавам ли? А мерки да се вземат срещу тях?

Adrian:

Шибането на  +ве  &  -си значително сваля напрежението и  спестява безмислени кавги в коментарите - така хапливостта отива в обосновката им и в рейтинговия лист на потребителя добива кристална структура на досие , в което доволни и не-доволни леко гъделичкат егото на индивида , но в кратце - само 1 ред

- ето малка извадка от едно рейтинг-досие на средностатистически член :

Закла Митето без да му даде накъсо ! Killer !   
Рядко ценно откритие за молива и линията!   
знаел е преди нас за гарата и е искал да ни информира 1:120 пъ   
изказва се неподготвен , но има желание !!   
уникално ангажиран в средата на август ! Дава надежда за септе   
непрекъснато е полезен , как го прави и защо не   
купи ми топ - топ ми купи      
показал съм опциите за ресайзване ;) да те...у...туриста :)   
хахахахх , така те искам ! Мерси :)   
защото е прав (може и седнал)
уникален стискач на палци
болен е - дал е САМО 3 емота
Избива рибата когато си поиска
Пак си се набоцкал с кактуси... Не се и пушат...
и на дипломация е чат !
мъ, ти мъ умря, мъ... :-))
готви се да ти резнат гръцмуля от др пол мухахаххх
ах ти , кликнал си все пак :І) любопитко
Солта на живота си ми ти , душицо , кога ще пием по бира?
удобен за вица , но ще го оставя намира ...
Велик спамер ! Как го търпи шефа му не знам ?!
Долу ръцете от Rip - той е мой !
слабо минорно начало , но със силен форс-мажорен край !
Изключително любезен пич !
Царят на спама и още нещо :)
дано се ожени та да остави малко тая тема !!
много емоционален - какво ли пуши ?
да отиде на кожен лекар - сърбят го ръцете да се изкаже и още2
свестен пич - за малко да го наака , но се въздържа
без тези чертежи сме за никъде ! Класен следотърсач , който гр
оскар за най-мъдър пост

pach:

--- Цитат на: Best Ripper link=topic=4247.msg91314#msg91314 date=1379780899 ---Рейтинг системата позволява един пълен абсурд - да сложиш плюс /подигравателно/, а коментарът към оценката да звучи напълно отрицателно и саркастично... И това масово се прави от двама-трима души тук. Имена да споменавам ли? А мерки да се вземат срещу тях?

--- Край на цитат ---

Да дай списък (ама пълен) защото ти най-редовно го правиш!!!!
В оценките си често визираш не оценявания, а трети човек или дори друг клуб!

Какво да кажем за хората които оценяват, без да имат нито един смислен пост за последната година?
Има хора които дават оценки ей така щото "този просто не ме кефи"! Падат минуси като на гарнизонно стрелбище...

Ами хората които биват оценявани само защото публикуват резултата от колективен труд, без да имат друг принос за него?  Валят плюсове като на предизборно събрание в партия...

Да не говорим, че има хора които не публикуват, но имат съществен принос в дадено развитие по темите! И няма как да бъдат оценени въобще...

В частност, темата за вицове се превърна в поредната клоака!
Докато на Адри вицовете (и друг път съм го твърдял) разсмиват дори "героите" им,
то има(ше) вицове пълни със злостни клевети и инсинуации!
  (Жори сега ще ми прасне минус, че се оплаквам...)
включително и с непознати хора от семейното обкръжение на уж "осмивания".
Колко хора биха (все още) издържали такава пошлост и злоба, и биха продължили да толерират това?

По този въпрос смятам, че бутон "информирай администратор" отдавна  не е достатъчен, защото
дори когато е натиснат и съответно поста изтрит, са го прочели всички и това, че вече е изтрит,
не премахва лошото чувство и вкус нито към написалия го, нито към  "героя" на "вица".

Определено смятам, че с тази тема се прекрачва границата на доброто поведение и коствено
се злоупотребява въобще с идеята и същността на този форум! Самата администрация се опитва да бъде търпелива, но когато други влиятелни фактори запазват "неутралитет", тя се превъраща в инструмент (темата) обслужваща определени скрити интереси.

Любопитно ще е ако тези явни и скрити фактори поддържащи темата, станат обект на нейните оплювания, как биха се почувствали и съответно реагирали?????????

Често оценки се дават не за изказаното в оценявания пост, а за човека който го е казал!
И то въобще не кореспондира с казаното (дали е истина или не), ами просто защото точно той го е направил? В най-добрия случай се прави някаква връзка от типа "граматиката ти е зле".

Мнозина вече забелязаха, че коментарите тип "едно изречение" в рейтинговата система,
позволяват да се оплюе опонента, без де се излагат на риск да се аргументират по-широко,
тоест без да бъдат на свой ред оценени. Някои даже казват, че това е новият "живот" във форума".

Това напълно опорочава системата и какви мерки могат да бъдат взети????
Същото се отнася и за темата с вицовете - трябва ли тя задължително да третира форумни събития от отрицателен или положителен характер? Какви мерки също могат да бъдат приложени???

Има и още куп други "скрити" конфликти но за сега визираните смятам за достатъчни като начало...или край на дискусията!

ПП. Да видим "оценките" от вчера например!?

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия