Макетиране и техники на макетирането | All about layouts > Основни похвати в макетирането | Basic steps in creating a layout
Категории в конкурси и изложби
urko:
Моделите не са лоши (които съм видял), но това е ...несериозна работа.
Ако се яват на един истински конкурс и ако бъдат допуснати, просто няма да им обърнат внимание по ред причини. А категориите не се появяват от сега, най-малкото че всяка година в някоя страна на Европа, се правеха и интернационални конкурси.
За след 1990 година не съм се интересувал, но може би все още се правят щом всички организации съществуват.
Многото бъдещите фирмени коструктори на модели или собственици н асредни моделни фирми, всъщност се явават първо на такива конкурси като обикновенни (и не толкова обикновенни) моделсти със сръчност и заложби. Струва ми се тук има сериозни хора които могат да ги изредят и поименно, щото това са станали хора легенди в европейските среди!!
Ако някой иска до участва в приличен конкурс не би трябвало да не се интересува от тези неща, тъй като просто не би имал шансове, колкото и да си се кефи на моделите! Но всичко е въпрос и на личен вкус и предпочитания в крайна сметка!
:hi:
Boris 2-12-4:
Urko, Urko....(Това е отговор на първото Ти писание в тази тема)
Ти май четеш отгоре, отгоре... :( :(
Това са опростени неща, които съм предложил и съм писал защо... Мъчим се да ги нагодим на нашите МОМЕНТНИ условия...
И това е само начало.......
Ако има интерес, ЗАЯВЕН, от ръководството на КЖМБ, биха се прецизирали нещата. Но не на принципа, дайте да дадем, пък ще видим...
Естествено, че като съм участвал в състезания, ще ми са ясни и категориите и условията за участие и оценяване.
Сякаш не знаещ, че ги имам всичките " Modelleisenbahner" от 1952 до 1992, плюс кореспонденцията с моделистките организации......., че си седнал да обявяваш, че ще ги публикуваш, ами публикавай ги...
Знаеш немски, ходил си неведнъж на изложби и в ГДР, ЧССР , Чехия , Унгария , Словакия, ГФР и Австрия, участвал си, лоялен си...
Вторият Ти пост е много съдържателен обаче... :give_heart:
urko:
--- Цитат на: Boris 2-12-4 link=topic=4339.msg89949#msg89949 date=1373134708 ---Привет!
...
Всички тези категории не съм ги измислил аз, като изключим т.2. (То е за да поощрим и стендовиците :yes:).... Датират от петдесетте години на миналия век. При много участници могат и да бъдат направени и подкатегории, примерно по мащаби, но кога това може да стане, т.е. да се нароим толкова много, не се наемам да гадая... :roll:
Освен това може и да има категории за участници до 14 години и такива между 14 и 18.
При англичаните е малко-по различно, но те винаги са били башк :yes:ъ. Ние си гледаме към МОРОП...
--- Край на цитат ---
Г-н Boris 2-12-4, аз внимателно прочетох отново какво сте написал. Никъде не намирам че това е ваше предложение, а съглосно цитата ви, всъщност вие потвърждавате че ТОВА са категории още от 1950 години.
За съжаление според мен те съдържат някакви части от истинските категории, освен в Западна Германия да са били такива. За тях нищо не мога да допълня.
Съжалявам, аз исках само да помогна, но както виждам, тук такъв интерес няма.
Междувпрочем ми обясниха за същноста на конкурсите и журирането в националните срещи.
Не смятам че въпросните спорни категории (верни или не) са необходими на този начален етап, защото хората явно са в начален стадии на моделиране, с малки изключения разбира се.
За журито определено от големия клуб ще е само затруднение да има някакви стройни критерий за оценка.
mgirginov:
--- Цитат на: urko link=topic=4339.msg89974#msg89974 date=1373343002 ---...
Междувпрочем ми обясниха за същноста на конкурсите и журирането в националните срещи.
...
За журито определено от големия клуб ще е само затруднение да има някакви стройни критерий за оценка.
--- Край на цитат ---
Не ме интересува кой е източникът ти, но или те е подвел, или не си разбрал. Информация за конкурсите, проведени на двете последни Национални срещи можеш да намериш в съответните теми. На нито една от срещите не е имало жури, спечелилите модели бяха оценени след гласуване от всички 170 ПРИСЪСТВАЛИ.
:hi:
urko:
Знаете ли аз също се усъмних в това което ми казаха ,защото звучеше много абсурдно и нелепо.
Обаче за съжаление вашите думи го потвърждават. Разгледах и темите заедно с фотото и сам видях.
Та не разбирам, в какво съм подведен?
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия