Автор Тема: :) За любителите на ПАРАТА ...  (Прочетена 456661 пъти)

Adrian

• Trade Count: (238)
  • Hero Member
  • Публикации: 6728
  • Рейтинг: 1096
  • Купи и ще ти олекне! DR/DB/BDZ 4-5 ep. H0 София
    • Ер Малък
Re: :) За любителите на ПАРАТА ...
« Отговор #585 -: 25 Септември 2011, 10:12:57 »
Saruman - страхотна наслада за окото са тези снимки !

Ще сложа част от тях във Facebook-профила ни , надявам се да нямаш нищо против ? Ще посоча (разбира се) ,че са правени от теб  :good:

KRAKOMOBILA

• Trade Count: (13)
  • Hero Member
  • Публикации: 2728
  • Рейтинг: 238
  • 46-та серия долу от графика - Шкода рулз!
« Отговор #586 -: 25 Септември 2011, 11:13:29 »
Цитат на: Saruman link=topic=1380.msg65350#msg65350 date=1316933086
Ами като се зацапа снимката с разни надписи, по ли е хубаво? Да имам крадени снимки от разни лапетии в разни измислени клипчета из vbox, ама кво да направя не ми и пука. За какво да си хабя нервите за простотии, аз снимам за мене си да ми е кеф, и някой и друг да ги види.

Не е по-хубаво с надписи ама се налага. Да - започва се с лапетиите от Вбокс.. и се стига до разни хора които имат облаги от цялата тази работа. А когато дадеш примерно 3-4 хил. лв за техника и даваш пари за по 1 туба бензин за да ходиш да снимаш нещо... ти става криво когато се печели на твой гръб - било то материално или нещо друго. Но както казват някой - ти на моето ще дойдеш, аз на твоето няма да дойда. Мина времето когато всичко се правеше "За родино и Сталино".  :)

Saruman

• Гост
  • Trade Count: (0)
« Отговор #587 -: 25 Септември 2011, 21:58:11 »
От една моя крадена снимка от един вестник, накрая аз намазах. Поканиха ме на интервюта няколко пъти, статии писаха за мене и за хобито ни. Няма проблеми качвайте!

KRAKOMOBILA

• Hero Member
« Отговор #588 -: 25 Септември 2011, 22:12:39 »
И какво си намазал ? Нищо.. те са си спечелили пари от твоята снимка.. голяма работа, че са надраскали 10 реда за хобито. Преди време една фирма за вагони (http://www.ktg.bg/) си бяха сложили една моя снимка на главната страница, на всичкото отгоре бяха я редактирали чрез фотошоп и изрязали логото на railwaymodeling. В края на крайщата след няколко имейла и заплаха от съд се споразумяхме и получих определена сума - която няма значение. Идеята е, че трябва да си пазиш снимките по някакъв начин - защото иначе трудно ще успееш да докажеш, че дадена снимка е твоя и така по този начин както казах може хора да печелят огромни суми на твой гръб. В края на крайщата едно нормално лого с нищо не променя качеството на снимката ако тя изглежда добре - ето примери:
http://rail.phototrans.eu/14,51423,0.html
http://rail.phototrans.eu/14,51287,0.html
http://rail.phototrans.eu/14,50005,0.html
http://rail.phototrans.eu/14,45852,0.html

Дори най-голямата интернет галерия за трейн-спотъри - www.rail-pictures.net автоматичто поставя watermark и лента с вашето име и линк към сайта към всички качени снимки.

Best Ripper

• Trade Count: (17)
  • Hero Member
  • Публикации: 3377
  • Рейтинг: 551
  • Освободил се от форуми...
« Отговор #589 -: 25 Септември 2011, 22:59:59 »
Няма лошо да стои името на фотографа... Както стоят и подписите на художниците в ъглите на картините им. Лошото е, когато името е пляснато по средата на снимката...  :bad: И се чудиш какво да гледаш - снимката или подписа на автора.

KRAKOMOBILA

• Hero Member
« Отговор #590 -: 26 Септември 2011, 08:10:23 »
Цитат на: Best Ripper link=topic=1380.msg65367#msg65367 date=1316980799
Няма лошо да стои името на фотографа... Както стоят и подписите на художниците в ъглите на картините им. Лошото е, когато името е пляснато по средата на снимката...  :bad: И се чудиш какво да гледаш - снимката или подписа на автора.

Дам съгласен съм. Но когато целиш точно това - да се чудят е много подходящо.  :good:

CaLLlo

• Hero Member
  • Публикации: 2604
  • Рейтинг: 202
  • Dampf Ep.1&2 bis ÜK
« Отговор #591 -: 26 Септември 2011, 09:56:41 »

Страшни снимки, Евала!!  :good:

Saruman

• Гост
« Отговор #592 -: 26 Септември 2011, 13:38:14 »
Дай да не цапаме и да не влизаме в излишни спорове, всеки да прави както сметне за добре. Но и маркирани снимки както сам каза се преправят. Да приключим до тук. Да се любуваме на парата. :)

Vlado

• КЖМ - България
  • Trade Count: (2)
  • Hero Member
  • Публикации: 5620
  • Рейтинг: 659
  • Красотата е в детайла!
« Отговор #593 -: 26 Септември 2011, 13:49:59 »
Тук е мястото Емо да разкаже как е минал атракциона...  :blind:

Tramway

• Гост
« Отговор #594 -: 26 Септември 2011, 17:54:41 »
Ето ме и мен, вече окъпан, с рани по ръцете от изгорено, протрито и пак изгорено, с набито в кожата черно. Но не се оплаквам - ако исках чисти и меки ръце щях да зяпам отстрана и да намирам кусури.

Пътуването в частта му, обслужена от тройката (ГО-ВТн-ГО-Р-РР-К-Ва), мина добре, макар и с много зор. Машината идеална, но кюмюрът боклук. Пепел, почти няма бучки. Мяташ като луд, но не прави огън, а половината лопата тягата я увлича и направо през тръбите в димната камера. Другата половина пада където си иска, а не където я насочваш с лопатата. Вместо да гори буйно образува стопилка, която затлачва скарата, спира достъпа на въздух и са превръща в шлак, корав като бетонна плоча. С туй и пернишка печка не можеш запали, какво остава да правиш 16 атм пара и да караш влак! До Русе с много борба и разравяне с греблото в движение закарахме влака навреме. Там като отворихме баджата са хванахме за главата - слоят мусур (неизгорял въглищен прах и дребни частици) беше дебел 50 см!!!! При таз огромна баджа туй е към 3 тона. Кажи-ричи половината, което сме измятали, е отишло на вятъра. Без да го изгребвам докрай сигурно съм изхвърлил 40 пълни робички. Ще кача снимки на камарата да видите, на т.нар. въглища в тендера също. От Русе тръгвайки с изтръскан и изчистен огън, още на втория баир пещта са задръсти и на Вятово, само 39 км от Русе, трябваше пак да разбиваме шлак и да тръскаме огън. На Самуил още веднъж, плюс прериване на целия тендер, защото ако нормалните въглища от друсането са свличат сами към площадката, тоз пепеляк са уплътнява като мокър пясък. Направихме голямо закъснение, но все пак с неимоверни усилия докарахме влака до Варна в 22:00 вместо на 19:38ч. Всъщност след Смл спирахме за срещи почти на всяка гара защото инак объркваме цялото движение. Но тъй по-добре защото имахме възможност да пооправяме огъня. На Ва са олюлявахме като пияни. Туристите разбраха проблема и оцениха изключително високо невъзможното, което направихме за тях. Непрекъснато сипеха и суперлативи за машината - освен че е уникална, колко хубаво сме я нагласили. Даже ми стана неудобно от сравненията, които правеха с други машини и които не искам да споменавам.
Туй е накратко. Повече обаче с такъв боклук машините НЯМА да направят и един метър!
Ще кача снимки като ги изтегля от апарата.

Жоро

• Trade Count: (67)
  • Hero Member
  • Публикации: 1653
  • Рейтинг: 143
  • HO DR IV епоха София
    • Хоби свят
« Отговор #595 -: 26 Септември 2011, 18:53:06 »
Евала Емо!
Все едно чета откъс от "Когато парата движеше влаковете" :hi:

KRAKOMOBILA

• Hero Member
« Отговор #596 -: 26 Септември 2011, 19:50:34 »
Евалата Емо! Браво за усилията въпреки пясъка които са ви дали за въглища.

n_sirakov

• Гост
« Отговор #597 -: 26 Септември 2011, 22:55:28 »
Видях тъй-наречените въглища с очите си във Варна
не съм огняр обаче различавам въглища от пепел
това с което бригадата докара локомотива до Варна си беше чиста пепел
ЕВАЛА за усилията които сте положили  :hi: :hi: :hi:

pach

• Trade Count: (42)
  • Hero Member
  • Публикации: 12377
  • Рейтинг: 1338
  • ТТ & Н0; DR & BDZ;ep.I-III(~VI)&selfmade
    • За моделизма
« Отговор #598 -: 27 Септември 2011, 08:12:59 »
Наистина все едно "Когато парата движеше влакове"...
Емиле, страхотен си!!!
Разкажи сега и хубавото от пътуването, ако е останало време за него!
Каква беше групата, какво още правиха и т.н. Може и техни впечатления да знаеш,
освен за машината (тази още не съм я виждал на живо...)?
 :hi: :hi: :hi: :hi: :hi: :hi: :drinks: :drinks: :drinks:
(в четвъртък в София ли си?) :drinks: :haha:

liro4605

• Гост
« Отговор #599 -: 27 Септември 2011, 20:02:57 »
http://www.youtube.com/watch?v=s7fM2zPQ2PE

Тук въпреки лошото качество може да се насладите на доста неща който вече ги няма.